Bitcoin-prijs om $ 12K of $ 8K te raken Volgende? BTC-handelaren bespreken macrotekens

Handelaren bespreken of de prijs van Bitcoin vervolgens naar $ 12.000 of $ 8.000 gaat door naar de belangrijkste macro-indicatoren te kijken.

De prijs van Bitcoin (BTC) worstelt nog steeds om boven de $ 10.000 uit te breken na drie mislukte pogingen gedurende een periode van 36 dagen. Traders blijven gemengd over de prijstrend op korte termijn van BTC, aangezien macro-indicatoren verschillende trends suggereren. Op bitcoin nieuws kom je er meer over te weten.

Veel handelaren zijn van mening dat de prijs van Bitcoin klaar is voor een rally boven het meerjarige weerstandsniveau van $ 10.500, wat het einde van een tweejarige prijscyclus en het begin van een hernieuwde rally zou bevestigen. Anderen voorzien dat de prijs van Bitcoin op korte termijn helemaal zal dalen tot het bereik van $ 6.000 – $ 7.000, gezien de drie opeenvolgende afwijzingen van hetzelfde bereik tussen $ 10.000 en $ 10.500 over een maand.

Historische gegevens tonen aan dat afnemende volatiliteit en volume suggereren dat er op korte termijn waarschijnlijk een grote prijsbeweging in Bitcoin zal optreden. Zo schommelde de prijs van Bitcoin begin september 2019 rond de $ 10.500 tot $ 10.800. Destijds daalde het volume van zowel de futures- als de spotmarkten aanzienlijk in vergelijking met de voorgaande twee weken. Eind oktober, na een maand van consolidatie, daalde de prijs van Bitcoin van $ 10.800 naar $ 7.300, met een terugval van 32% binnen twee maanden na weken van lage volatiliteit.

Het bullish scenario voor Bitcoin op korte termijn

Handelaren anticiperen over het algemeen op korte termijn op een stijging van Bitcoin vanwege drie belangrijke redenen: een overtuigende technische structuur, een toename van het aantal houders op lange termijn en een snel groeiende hash-snelheid. Volgens Michael van de Poppe, een fulltime Amsterdamse effectenbeurs, is de kortetermijntrend van Bitcoin optimistisch zolang de prijs boven $ 9.100 blijft.

Het bereik van $ 9.100– $ 9.300 heeft sinds mei gediend als een sterk ondersteuningsgebied voor Bitcoin. Als de prijs $ 9.100 vasthoudt en opnieuw boven $ 10.500 uitkomt, benadrukt Van de Poppe dat $ 12.000 waarschijnlijk de volgende is. Hij zei: “Als we $ 10.000 breken, is het volgende niveau $ 10.500. Als we $ 10.500 breken, is het volgende niveau $ 11.500-12.000. Cruciaal niveau om vast te houden; $ 9.100-9.300. ”

Evenzo zei cryptocurrency-handelaar Nunya Bizniz eerder deze maand dat de volgende niveaus het belangrijkste zijn voor BTC om een ​​langdurige rally te zien:

10.000 dollar: een weerstand en psychologische barrière;

$ 10.500: eerste hogere high, verandering in marktstructuur;

$ 11.600: laatste drie cycli, een maandelijkse afsluiting ligt boven een belangrijk technisch niveau bij 50% Fibonacci-retracement; en

$ 14.000: een afsluiting boven een maandelijks record aller tijden duidt op een poging om het record van BTC te bereiken.

Mohit Sorout, een van de oprichters van Bitazu Capital, merkte op dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk binnen zeven dagen uit de cyclus van twee jaar zal breken als het gedurende die periode geen scherpe terugval ziet.

Sorout merkte ook op dat de sterke opleving van Bitcoin met $ 9.440, waar de prijs in juni opende, een sterk bewijs is van de koopvraag. Op 7 juni daalde de prijs van Bitcoin tot $ 9.360 op BitMEX. Het zag een onmiddellijk herstel, oplopend tot 10,160 dollar op 10 juni. De investeerder legde uit: “Bewijs van interesse van kopers rond $ btc [bij] de M.O. [maandelijks geopend]. Dit niveau kreeg een voorsprong op recente stortplaatsen. Verkopers hebben gewoon niet wat nodig is om de prijs te verlagen. ”

De meeslepende technische structuur van Bitcoin wordt ondersteund door een abrupte toename van de hash-snelheid en een piek in zogenaamde “hodlers”. Gegevens van Woobull, een marktgegevensplatform dat wordt beheerd door cryptocurrency-investeerder Willy Woo, laten zien dat investeerders steeds meer BTC verzamelen tegen de huidige prijzen. Bitcoins kopen wordt moeilijk.

Als de golven die de prijstrend van Bitcoin op de Bitcoin HODL Waves-grafiek overlappen, stijgen, geeft dit aan dat meer investeerders BTC kopen zonder plannen om op korte termijn te verkopen.

Eerdere bullmarkten werden op gang gebracht door een piek in HODL-golven, wat doorgaans een zeer positief signaal is dat beleggers zich meer op hun gemak voelen met zowel de korte- als middellange-termijntrend van Bitcoin. Woo legde uit:

“De bovenste contouren vertegenwoordigen het aanbod (oude munten die onbewogen zijn gebleven), terwijl de onderste contouren nieuwe vraag vertegenwoordigen (munten die recentelijk zijn verschoven). De samengestelde weergave toont duidelijk elke bull-cyclus die nieuwe vraag binnenbrengt.

De optimistische trend van langetermijnbeleggers valt samen met het groeiende vertrouwen van mijnwerkers dat de prijs van Bitcoin waarschijnlijk zal stijgen naar eind 2020. Na een tweede moeilijkheidsaanpassing in het laatste kwartaal, steeg de hash-snelheid van het Bitcoin blockchain-netwerk aanzienlijk. De piek in de hash-snelheid geeft aan dat mijnwerkers de prijs van BTC voorzien voor een herstel boven de $ 10.500 in de komende maanden.

De samenvloeiing van een sterke technische structuur voor een opwaartse trend en positieve fundamentele gegevens, zoals de groeiende hash-snelheid en hodlers, verhoogt de kans op een kortetermijnrally.