Soorten voedsel koken

Over het algemeen verwijst koken naar het proces van het aanbrengen van warmte op voedsel. Wanneer dit wordt gedaan best geteste slowcooker, verandert het eiwit in het voedsel van vorm en textuur. Het verliest vocht en sommige van de vitamines en mineralen worden opgelost.

In de westerse keuken bestaan er een aantal brede categorieën kooktechnieken. Sommige hiervan zijn stomen, bakken, gebakken en braden. Deze methoden kunnen ook worden gecombineerd in één kookmethode, zoals roerbakken.

Een ander type kooktechniek omvat het gebruik van een afdichtbare container om vlees te koken. De vloeistof die in dit proces wordt gebruikt, is een mengsel van gelijke delen van vet en bloem. Het wordt vaak gebruikt in plaats van water. Deze methode wordt gebruikt om het vlees te bevochtigen en om het een bruine kleur te geven.

Er zijn ook technieken waarbij maïs in een alkalische oplossing wordt genomen. Het water wordt vervolgens gekookt totdat de gewenste concentratie is bereikt.

De meest voorkomende methode voor het koken van groenten is frituren. Dit komt omdat de olie heet is en voorkomt dat de sappen uit de groenten stromen. Dit verschilt van het ondiepe frituren dat normaal gesproken wordt geassocieerd met frituren.

Andere soorten kookmethoden voor voedsel zijn onder meer stoven en roosteren. Deze processen vereisen tijd. De eiwitten krimpen als ze gekookt zijn. Door de eiwitcoating aan de buitenkant van het vlees kan de rook zich beter aan het voedsel hechten. Deze worden meestal afgewerkt in een overdekte pot bij een lagere temperatuur.

Sommige voedingsmiddelen kunnen worden gekookt in een magnetron. Dit is vergelijkbaar met koken op een fornuis of een oven.